MyBeauty.My
Privacy Policy

NOTICE PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010

The collection, recording, storage and retention of Personal Information

MyBeauty.My ("we") is undertaking an effort to comply with the Personal Data Protection Act 2010. Personal Data Protection Act 2010 ("the Act") is an Act passed by the Government to regulate the processing of personal data in commercial transactions. In compliance with the Act, we are required to manage the personal data that we collect from you.

The purpose of the use of personal data is to: -

  • To administer and evaluation when you advertise with us
  • For the purpose of promotion and latest news from us
  • For security and fraud prevention

 

Your personal data will not be required when you visit our website unless you choose to submit personal information to us.

We will not give your personal information to third parties without your permission. But, we will submit your personal information to the authorities or court order if necessary for investigation purposes.

We may change our policy from time to time according to the environment. All the latest policy will be updated on our website

We believe that you will consent to the processing of your personal data and you acknowledge that you have read, understood and accepted the statements and terms contained herein.

NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

Pengumpulan, Rakaman, Penyimpanan dan Pengekalan Maklumat Peribadi

MyBeauty.My (“kami”) sedang menjalankan satu usaha untuk mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”) adalah suatu Akta yang telah diluluskan oleh Kerajaan Malaysia untuk mengawal selia pemprosesan data peribadi dalam transaksi komersial. Bagi mematuhi Akta tersebut, kami dikehendaki untuk menguruskan data peribadi yang kami kumpulkan daripada anda.   

Tujuan penggunaan data peribadi anda adalah untuk:-

  • Untuk mentadbir dan penilaian setiap kali anda beriklan kepada kami
  • Untuk tujuan promosi dan berita semasa daripada kami
  • Untuk tujuan keselamatan dan pecegahan penipuan

Data peribadi anda tidak akan diminta ketika anda melayari laman web kami kecuali anda memilih untuk menyerahkan maklumat perbadi anda kepada kami.

Kami tidak akan menyerah maklumat peribadi anda kepada pihak ketiga tanpa kebenaran anda. Tetapi, kami akan menyerahkan maklumat peribadi anda kepada pihak berkuasa atau perintah mahkamah sekiranya diperlukan atas tujuan siasatan. 

Kami berhak menukar polisi kami dari semasa ke semasa mengikut keadaan persekitaran. Segala polisi terbaru akan dikemaskini di laman web kami

Kami percaya bahawa anda akan memberi persetujuan untuk pemprosesan data peribadi anda dan anda mengaku bahawa anda telah membaca, memahami dan menerima pernyataan-pernyataan dan terma-terma yang terkandung di dalam ini.